MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Ioana: Se pot recolta celule stem si din dintisorii de lapte? Am vazut un reportaj. Nu am recoltat copilului care acum are 4 ani si m-ar interesa.

Raspuns - Florentina Ghitan: Ne bucuram ca luati in calcul recoltarea de celule stem. Dintii de lapte contin celule stem, asa cum aproape orice alt tesut al corpului nostru contine celule stem (de exemplu pielea, tesutul adipos, creierul, etc). Insa recoltarea si stocarea de celule stem se face doar pentru celule stem din sangele cordonului ombilical si din tesutul de cordon ombilical, deoarece sangele si tesutul de cordon ombilical contin suficiente celule stem pentru un transplant. Exista deja tratamente efectuate cu aceste celule stem.

Recoltarea de celule stem din dintii de lapte nu este o procedura autorizata de ANT (Agentia Nationala de Transplant din Romania). In Romania, ca si in multe alte state europene, doar recoltarea si stocarea de celule stem din sangele ombilical si tesutul de cordon ombilical sunt proceduri legale, autorizate de institutiile statului. Va stam la dispozitie pentru orice alte informatii.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!