MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Stefania: Am si eu o fetita de 4 ani si in urma cu cateva zile a inceput o tuse dimineata si avea si secretii( nu a facut febra). Am fost cu ea la ORL si mi-a spus ca totul este in regula, mai putin urechea dreapta, care nu e deschisa la limitele normale primind diagnosticul de faringita. A primit antibiotic Zinnat si Quixx spray nazal extra si Olynth spray nazal. Credeti ca era necesar antibioticul acesta puternic? Va multumesc!

Raspuns - Dr. Ana Stefanescu: Dupa cum probabil va dati seama, nu am cum sa ma pronunt fara sa fi vazut copilul. Dar, este adevarat, ca daca nu vi s-au dat argumente mai serioase pentru o posibila infectie bacteriana, poate ca antibioticul nu era necesar. Ar fi meritat luata o analiza din gat, din moment ce ati primit diagnosticul de faringita, inainte de initierea unui antibiotic; si chiar daca acesta se dovedea necesar, poate s-ar fi putut apela la unul de tip Amoxicilina. Acestea insa sunt speculatii teoretice pe care le fac eu de la distanta, fara sa fi vazut copilul. Sfatul meu ar fi eventual sa solicitati exudat faringian atunci cand vi se recomanda antibiotic pentru gat rosu...Multa sanatate!

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!