Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Intrebare - Laura: Buna ziua, merg in parcul de langa bloc in Vitan destul de des cu copilul, acolo intalneste alti copii. Varstele sunt intre 6 si 10 ani sa zic. In timp ce se joaca, ceilalti copii injura fara perdea, niste cuvinte de cel mai vulgar grad. Ce ma socheaza este ca sunt in jur si alti parinti. Nimeni nu zice nimic, se face toata lumea ca nu aude. In momentul in care am atras atentia unui copil dupa o injuratura zdravana, s-a apropiat o pensionara de mine si m-a luat la rost sa-mi vad de copilul meu. E oare o normalitate? Cum sa procedez, nu fac bine ca le atrag atentia? Ar trebui sa ignor situatia si sa iau copilul si sa plec? Multumesc de sfat!

Raspuns - Psihoterapeut Andreea Stroe - Matauan: Va inteleg ingrijorarea, copiii invata foarte mult prin imitare, atat de la adulti, cat si de la alti copii. Din ceea ce descrieti, ati incercat sa schimbati mediul (sa cereti copiilor sa nu mai foloseasca limbaj obscen), insa fara rezultat. In aceste conditii, o optiune ar fi, asa cum v-ati gandit, sa schimbati locul unde iesiti in parc, astfel incat copilul dumneavoastra sa nu mai fie expus atat de des la asemenea comportamente. Pe de alta parte, este posibil sa se intalneasca si in alte locuri cu copii cu astfel de limbaj. Tinand cont de acest aspect, ati putea sa discutati cu copilul dumneavoastra in mod deschis despre cele observate in parc si sa ii spuneti care comportamente sunt de dorit si care nu, cu grija de a nu judeca/injosi acei copii care vorbesc urat, ci mai degraba a-i explica motivele pentru care un copil foloseste un astfel de limbaj (asa se vorbeste in familia lui, vrea sa braveze, crede ca este un comportament care ii va aduce popularitate etc).

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
babyboom mai 2021
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!