MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Gabriela: Va rog sa ma ajutati cu interpretarea unei ecografii transvaginale.

Uter in AVF, contur regulat,
- corp uterin : dimensiuni L=42,5 mm, AP = 34.9 mm
- miometru omogen
- endometru 6.78 mm, aspect de faza roliferativa - prezinta 2 zone neomogene situate in 1/3 medie respectiv inferioara, cu dimensiuni de 8,4/4,5 mm si 4,2 /2,7 mm.

Col 32,6 mm, inchis.

Ovar drept - normal situat
- dimensiuni 36.4/20 mm;
- ecostructura : prezinta pe sectiune foliculi evolutivi si imagine de corp galben

Ovar stang - normal situat
-dimensiuni 29.2 /15.8 mm
- ecostructura : prezinta pe sectiune foliculi evolutivi
Fund de sac Douglas : liber

Simptome : leucoree maronie inainte si dupa menstra.

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Exista posibilitatea sa fie polipi uterini, va trebui sa refaceti ecografia dupa urmatoarea menstruatie, daca se confirma acele 2 zone neomogene atunci va trebui sa faceti o histeroscopie pentru indepartarea lor.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!