MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Paula: Sunt sora unei mamici cu un copilas de 1 an si 4 luni. In urma cu 3 saptamani sora mea s-a simtit foarte rau si dupa multe investigatii si analize a fost diagnosticata cu enterocolita acuta. Momentan este internata in spital, ea se simte foarte rau, este slabita, dureri abdominale, diaree, refuza sa iasa afara, este fara viata, speriata cand vorbeste despre boala ei, se abtine cu greu sa nu planga. Pana la internarea in spital copilul era alaptat la san. Datorita problemei copilul a fost intarcat. De 6 zile ea nu a mai vazut copilul si se intereseaza foarte putin despre el avand in vedere ca inainte de aceasta problema era foarte grijulie cu el, mai exact indragostita de el. As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a-mi raspunde la cateva intrebari: Ce anume i-ar face mai bine: sa ducem copilul sa il vada sau nu? Se poate sa aibe o depresie? Cum putem sa o convingem sa vorbeasca cu un psiholog? Va multumesc pentru ajutor si va doresc multa sanatate!

Raspuns - Psihoterapeut Andreea Stroe - Matauan: Problematica pe care ati descris-o este complexa si delicata. Din pacate, nu pot sa va spun care ar fi solutia cea mai buna pentru sora dumneavoastra, deoarece nu am toate datele necesare. Recomandat ar fi, asa cum ati intuit foarte bine, ca ea sa discute cu un specialist, daca starea persista. Ca idee generala, in blocajele emotionale, daca nu se pune presiune pe persoana sa fie cum era inainte si daca i se accepta starea actuala si i se ofera ascultare activa, poate sa fie de ajutor.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!