MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Alexandra: Doresc sa va spun povestioara mea, am nevoie de ajutor. In urma cu 2 ani in 2016 am avut un chiuretaj, aveam 27 ani atunci acum am 29, atunci nu imi prea doream o sarcina si ca urmare am decis sa fac un avort, sa mai astept. Intre timp au trecut 2 ani si nu am mai ramas gravida, sexul era cu metoda iesitului afara, insa de anul acesta incepand cu luna martie-aprilie am facut sex neprotejat cu sotul meu in mod voit, in speranta ca voi ramane iar gravida, dar iata ca nu s-a intamplat. Am monitorizat ovulatia inclusiv cu teste de ovulatie si degeaba. Ca si menstruatie in ultimele 3 luni am avut in iunie pe 28 in iulie pe 29 si acum pe 25 august. Sotul a facut si o spermograma, nu stiu daca cauza este la el sau la mine, am pus si rezultatul testului lui aici pentru o interpretare. Imi doresc sa raman insarcinata, am 29 ani si nu stiu cum sa procedez, de ce nu mai raman si care ar fi cauza dar mai ales ce este de facut, va rog mult am nevoie de un sfat cat mai urgent si sa imi spuneti va rog daca exista o problema la sotul meu. Multumesc.

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: La sot nu sunt probleme deosebite, volumul spermei este ceva mai redus, insa asta de obicei nu impiedica obtinerea unei sarcini. A trecut prea putin timp de cand incercati activ sa ramaneti insarcinata, de obicei se asteapta un an pana se fac investigatii. Daca totusi va grabiti, atunci ar trebui sa faceti un control amanuntit pentru a se putea gasi eventuale cauze de Infertilitate.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!