MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Florentina: Din luna Mai a inceput calvarul pentru mine, la un test PPAP de rutina mi-a iesit ASCUS cu recomandare testare HPV, am facut testarea si mi-a iesit tipaj 35, 45 cu risc crescut. Am repetat PPAP in Septembrie si mi-a iesit ASC-H/LSIL cu recomandare COLPOSCOPIE, am facut colposcopia si acolo s-a gasit: Mozaic grosolan alternativ cu punctatie grosolana situate la nivelul buzei superioare in vecinatatea OCE (posibil cu evolutie spre endocol), ora 12 si o mica zona de mozaic grosolan la ora 11, la distanta de OCE. Rare glande cu guleras ora 3. V-am atasat si Buletinul colposcopic.

Acum astept rezultatul biopsiei, pe data de 23.10.2018 ar trebui sa il primesc. Problema este ca din Mai de la primul test PPAP eu aveam o scurgere urat mirositoare, la test nu au evidentiat vreo infectie cu doar acel ASCUS, la recomandarea ginecologului am facut tratament cu Cervugid 12 zile, dar din pacate dupa 2 saptamani acea scurgere urat mirositoare a revenit, inainte de a repeta testul PPAP in Septembrie am mai facut o cura de tratament cu Cervugid 12 zile tot la recomandarea ginecologului, nici la acest PPAP nu a iesit infectie doar ASC-H/LSIL, eu nu mai inteleg, deoarece va spun sincer in acest timp din Mai pana in Septembrie eu nu ma mai suport pe mine cu aceasta scurgere urat mirositoare, este deranjanta.

Este posibil sa fie datorate acestei leziuni gasite la colposcopie?
Am incredere in Doamna ginecolog dar va rog sa ma intelegeti si pe mine ca nu mai stiu ce sa fac si ce sa cred, am ajuns sa ma simt jenata de mine deoarece este un miros destul de tare.

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Din ce vad sunt doua aspecte la dvs, si nu imi este foarte clar daca au legatura intre ele sau nu. In principiu Cervugid este foarte puternic, si nu ar fi trebuit sa mai aveti vreo problema cu secretia o vreme dupa tratament. Daca mirosul a revenit inseamna ca este ceva care intretine un dezechilibru major al florei vaginale. Poate fi un corp strain (o bucatica de vata de exemplu), poate fi rana de pe col, sau poate fi o vaginoza bacteriana rebela la tratament. Ar trebui sa refaceti un control amanuntit, impreuna cu o analiza de secretie, o lama si o cultura, care sunt diferite de Papanicolau. De asemenea este foarte important si rezultatul de la biopsie, sa stim daca este ceva grav la col si daca trebuie operat.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!