MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Florentina: Eu nu inteleg cum este posibil ca din luna Mai 2018 de la primul test PAP in care mi-a iesit ASCUS acum sa ajung deja la HSIL cu dispazie severa, in doar 4 luni. Doamna doctor mi-a zis ca trebuie facut conizatie asta e clar, problema mea este : oare este suficient doar conizatie? Intreb asta deoarece am doar 38 ani si mai imi doresc un copil, va mai fi posibil asta?

Acum trebuie sa aleg care metoda de conizatie sa fac, cea clasica cu bisturiul sau cu Ansa Electrica, dumneavoastra ce a-ti recomanda? Va multumesc frumos, pentru mine conteaza al doilea raspuns, atunci cand esti intr-o asemenea situatie starea psihica nu este tocmai buna.

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Din pacate este posibil ca in cateva luni o displazie usoara sa se transforma in displazie severa, mai ales cand evolutia este data de o infectie cu un HPV de risc inalt (cum ar fi de exemplu HPV 16). Este clar ca la dumneavoastra lucrurile au evoluat rapid si nu este vreme de pierdut. Leziunea ar trebui sa fie scoasa, iar tipul de interventie il alege medicul dumneavoastra in functie de intinderea leziunii si de planurile dumneavoastra de viitor in ceea ce priveste o eventuala sarcina. Imi este greu sa apreciez ce tip de interventie s-ar potrivi fara sa va fi consultat, insa conizatia cu bisturiul rece si electroconizatia par valabile, totul este insa sa se scoata leziunea in totalitate. Dupa aceste interventii se poate ramane insarcinata, insa in primul rand trebuie sa va asigurati ca leziunea precanceroasa se va vindeca.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!