Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Oana: Am 36 de ani jumate. La testul de morfologie domnul doctor a spus ca totul este ok. Rezultatele testului sunt urmatoarele: Varsta sarcina : 12 + 1

papp-a 2, 95 mlU/ml 1, 11 MoM
hcg 71, 4 ng/ml 1, 8 MoM
risc de varsta 1:178
risc combinat Trisomy 21 1:1615
Trisomy 13/18 + NT 1:10000
CRL 58, 5
Nuchal Translucency 0, 65

Osul nazal este format (asa a zis medicul in timpul ecografiei) dar vad ca aici in rezultate apare ca nespecificat. Medicul mi-a spus ca am un risc foarte crescut si mi-a propus sa fac amniocenteza...Este chiar atat de mare riscul? M-am documentat un pic si nu prea imi surade ideea de a face amniocenteza. Iar in familie nu avem antecedente.

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Bazandu-ne pe rezultatele de aici riscul de sindrom Down este 1 la 1615. Acesta este un risc redus, pentru care nu este nevoie sa se faca amniocenteza. In schimb daca medicul dumneavoastra a gasit vreo modificare ecografica sugestiva pentru vreun sindrom atunci ar trebui sa discutati cu dansul pentru a va lamuri daca va este de folos amniocenteza sau nu.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!