MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Rebeca: Ieri am facut o ecografie transvaginala. Motivul a fost durerea puternica de pelvis cu o seara inainte + voma. Pe rezultatul ecografic scrie:
Uter in AVF, 67/41, moderat congestiv
Endometru hiperplazic 16 mn
Trompa stg crescuta Ovar stg moderat congestiv 34/29mm
Si pe tot parcursul ecografiei doctorul spunea ca mucoasa uterina e foarte mare si e foarte mare.
E posibil sa fiu insarcinata si sa nu se fi vazut? Testul de sarcina e negativ si in 2 zile ar trebui sa inceapa urmatoarea menstruatie. Am 22 de ani. Ultima menstruatie: 7 noiembrie.

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Exista posibilitatea sa fi aparut o sarcina extrauterina si sa nu se fi vazut la ecograf. Chiar daca testul de sarcina a iesit negativ, cel mai bine ar fi sa faceti analiza beta hcg pentru a fi 100% sigura. Daca analiza iese negativa, sigur nu sunteti insarcinata. Mucoasa uterina se va subtia la menstruatie, insa ramane de investigat ce se intampla cu acea trompa marita. Cel mai bine ar fi sa faceti o noua ecografie transvaginala dupa ce se termina menstruatia.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!