MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Cristina: Am aproape 14 saptamani de sarcina. Astazi am primit rezultatele de la dublu test. Am 35 de ani, nefumatoare, 76 kg, 1,72m. Rezultatele sunt PAPP-A 4.52mlU/ml, Free B HCG 151ng/ml, Risc de varsta 1:244, Risc biochimic T21 1:136, Risc combinat trisomie 21 1:706, RiscTr. 13/18+NT<1:10000. Din punct de vedere al ecografiei, doctorul ginecolog a zis ca este in regula. Ginecologul mi-a recomandat testul Harmony pentru ca valoarea riscului e destul de mare. As dori si parerea dumneavoastra despre acest lucru. Si daca aveti idee de ce este diferenta de pret asa mare pentru acelasi test la clinici diferite. Am gasit cu 1600 lei (accepta si voucherele materna), cu 2400 lei (nu accepta voucher) 2700 lei, 1700 lei, 2000 lei. Oare sunt mai de incredere rezultatele la cele mai scumpe? Am inteles ca probele de sange se trimit in afara. Multumesc mult!

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Atunci cand riscul combinat pentru trisomie 21 se afla intre 1:100 si 1:1000, se poate recomanda testul prenatal non-invaziv, respectiv Harmony, pentru a inlatura orice indoiala. Oriunde ati face recoltarea, testul se lucreaza in strainatate in aceleasi conditii, deci nu pot explica diferentele de pret, pentru aceasta ar trebui sa intrebati in clinicile respective.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!