Procedura dupa diagnostic HSIL

Intrebare – Corina: In urma cu 2 saptamani am fost diagnosticata cu HSIL dupa o colposcopie facuta si un tipaj Hpv tulpina 16… Dupa aceste investigatii mi s-a recomandat biopsie col (electroconizatie) si dupa Erad… Sunt atat de speriata de acest rezultat. Si inca nu sunt lamurita in totalitate. Si intrebarea mea este: care sunt etapele diagnosticului, intai fac biopsie de col? Si dupa conizatie? Din ce am inteles conizatie nu e tot o biopsie? Si daca fac o conizatie, de ce mai urmeaza sa fac un Erad? Imi cer scuze de deranj. Dar sincer sunt atat de nelinistita… toate au fost spuse in graba. Si parca am ramas in pom. Totusi sper sa fie bine in final. Astept un raspuns. Multumesc mult.

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Ordinea corecta este sa se faca intai biopsie, dupa care se vor decide daca fac sau nu o interventie, conizatie sau erad. Nu se pot face ambele, doar una dintre ele, probabil ca decizia va fi luata in functie de biopsia de inainte. Dupa erad sau conizatie, din ce se scoate de acolo se face alta biopsie.

Data publicarii: Duminică 2 August, 2020

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook