MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Mirela: Buna ziua! Am nascut acum 6 luni prin cezariana iar dupa 10 saptamani am inceput contactul sexual. Nu m-am simtit deloc ok, am avut usoare usturimi care persista si acum si din cand in cand dimineta dupa urinare. E posibil sa am o candida avand in vedere ca atunci cand imi fac igiena intima am si o secretie albicioasa. Va multumesc anticipat.

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Avand in vedere ca ati descris o secretie albicioasa, ar trebui sa faceti un examen de secretie pentru a vedea intr-adevar daca este vorba despre o candidoza. Din pacate dupa nastere si pe tot parcursul alaptarii mucoasa vaginala este foarte sensibila, iar lubrifierea este adeseori insuficienta. Chiar daca nu este o candidoza, pana cand ovarele incep din nou sa functioneze contactul sexual va fi mai sensibil. Pe scurt, este nevoie de un examen de secretie. Daca la acest examen se identifica vreun dezechilibru, atunci se trateaza. Daca nu, inseamna ca este vorba despre o atrofie a mucoasei care este fireasca dupa nastere. Aceasta atrofie poate fi combatuta cu ovule ce contin si estrogen folosite cateva zile (exemplu Viviflor 5-6 zile).

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!