MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Mirela: Buna seara, va rog sa ma ajutati cu interpretarea rezultatului la dublu test:
Varsta - 29 ani
Varsta gestationala - 12 s si 4 z
CRL: 60,9 mm
Os nazal - prezent
Translucenta nucala= 1.4mm
Papp 0,092 - mom 0.355
Free b hcg 203,7 - mom 3,063
Trisomy 21 1:689 1:3738
Trisomy 18 1:1658 <1:20000
Trisomy 13 1:5207 <1:20000
Astept cu nerabdare raspunsul, va multumesc!

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Rezultatul indica un risc scazut de sindrom Down, Edwards sau Patau. Totusi, ma frapeaza faptul ca rezultatele analizelor la sange au iesit destul de deviate de la normal. Astfel, Bhcg este de 3 ori mai mare decat normalul, iar PAPP-A de 3/ori mai mic. Asta ma duce cu gandul la un viciu de procedura, sau la o sarcina cu alte probleme in afara de sindroamele enumerate. Pentru a deslusi contextul ar fi nevoie de un consult si o ecografie amanuntita pe un ecograf capabil, care sa verifice si fluxurile din arterele uterine pentru a sti daca placenta se dezvolta cum trebuie sau va fi insuficienta. Pana reusiti sa ajungeti la investigatii ar fi bine sa luati 2 Aspenter pe zi seara pentru a ajuta placenta sa se implanteze mai bine.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!