travelplanner.ro
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Ramona: Va rog frumos sa-mi spuneti daca la a doua sarcina necesita cerclaj, daca la prima sarcina la 32 saptamani mi s-a deschis colul, pe toata durata sarcinii nu am avut probleme si am dus sarcina pana la termen. Ce nu am voie sa fac daca necesita cerclaj? Va multumesc frumos!

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: In principiu daca prima sarcina a fost dusa pana la termen a doua este tratata ca o sarcina fara risc. Colul uterin este evaluat in prima faza la 12 saptamani in cadrul morfologiei de prim trimestru iar in a doua faza la 16-18 saptamani.

Daca este lung ( peste 3 cm) si inchis la ambele capete atunci nu necesita cerclaj. Pentru a evita deschiderea colului in sarcina trebuie verificate din timp si eventual tratate infectiile urinare sau modificarile de secretie vaginala. Cel mai bine poate evalua situatia insa medicul dumneavoastra printr-o atenta supraveghere.


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!