Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Intrebare - Mara: Buna ziua! Fetita are 6 ani, 16 kg, 112 cm si mananca foarte putin. Ce ar trebui sa includem in alimentatia sa zilnica pentru a creste in greutate?

Raspuns - Dr. Calin Mircea Metes: Trebuie investigat copilul amanuntit de catre un medic specialist pediatru pentru unele afectiuni cum ar fi : anemie, rahitism, afectiuni endocrine, infectii trenante, etc. Degeaba facem regimuri alimentare stiintific alcatuite daca nu depistam cauza pentru care fetita este slaba si nu mananca.

Raspuns - Andreea Rusu: Dieta se bazeaza pe o proportie de 50% carbohidrati, 30% grasimi si 20% proteine. Carbohidrati: orez bio, malai de la tara sau bio, paste integrale, paine din faina naturala de la tara, sau integrala (evitati franzela alba care este foarte aditivata), cereale integrale din cele care se gasesc sub forma de fulgi la magazinele naturiste (cei din ovaz sunt foarte pe placul copiilor si au multi nutrienti), cat mai multe legume de toate culorile in special verzi proaspete si fructe proaspete. Sursa fiecarul produs este foarte importanta, graul in zilele noastre este tratat cu pesticide periculoase, fructele din pacate la fel. Chiar daca va costa mai mult orientati-va pe cat posibil spre produsele bio (daca nu cumva sunteti norocoasa si aveti sursa sigura de la tara).

Grasimi: ne referim la grasimi de calitate din ulei de masline extravirgin neprocesat, migdale, caju, alune, miez crud de seminte de floarea soarelui, avocado, unt bio grasime 80%. Proteine: incercati sa-i oferiti oua de la tara, sau ecologice, evitati carnea de pui din comert care contine antibiotice si hormoni de crestere, alegeti pestele de captura proaspat, curcan de preferat tot de la tara.

Pentru pofta de mancare - plimbari in aer liber, joaca in aer liber zilnic minim 2-3 ore, indiferent de vreme, echipata corespunzator. Poate ceva activitati sportive daca aveti posibilitatea sa o inscrieti - gimnastica, dans, handbal, volei, etc.


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!