MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Verona: Buna ziua! Va rog mult daca se poate sa-mi interpretati si mie bitestul. Atat ecografia cat si analizele de sange au fost efectuate in aceeasi zi (18.03.2015).
Varsta: 35 si 10 luni
Varta gestationala (dupa ultima menstruatie) = 12 saptamani si 0 zile
Varsta gestationala (determinata ecografic) = 13 saptamani si 1 zi
Feti = 1
Nefumatoare, fara diabet
FIV = nu
Anencefalie exclusa = da
Greutate: 53 kg
Lungime cranio-caudala in mm = 66.6
Pliu nucal = 1.2 mm; MoM translucenta nucala = 0.71
Os nazal: prezent (3mm)
PAPP-A = 2.69 mlU/ml; MoM corectat = 0.47
Free B hCG = 40 ng/ml; MoM corectat = 1.16
Risc de varsta = 1:227
Risc biochimic T21 = 1:161
Risc combinat trisomie 21 = 1:1000
Risc trisomie 13/18 + NT = 1:10000

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Se pare ca riscul de sindrom Down este redus, la fel si cel pentru trisomiile 13 si 18. Totusi, PAPP-A este jumatate din cat ar fi trebuit sa fie, lucru care se datoreaza probabil unei placentatii insuficiente. Acest lucru da si riscul biochimic de sindrom Down peste cap, insa riscul biochimic nu are nicio semnificatie cand riscul final este de 1/1000. Ce ar trebui sa faceti este sa imbunatatiti placentatia cat se mai poate, iar asta se poate realiza cu aspirina in doza mica ( 150mg pe zi, seara). Interesante ar fi fost aici si valorile Doppler ale arterelor uterine, sper ca s-au calculat.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!