travelplanner.ro
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Diana: Buna ziua! Am primit si eu rezultatul la dublu test, facut la 12 saptamani si va rog sa-mi spuneti daca este in regula...Am programare la medic abia pe 13 mai si as vrea sa stiu pana atunci daca e totul bine.
CRDL=57mm
Free beta HCG, Immulite2000, CLIA, ser = 106ng/mL
PAPP-A = 2.01mUl/mL
Varsta gestationala 12saptamani+1zi
Os nazal - prezent
Translucenta nucala= 1.8mm
Riscuri la data prelevarii probei:
Risc Tr21+NT - 1:341 - sub valoarea cutoff
Dublu test 1:147 - deasupra valorii cutoff
Risc de varsta 1:889
Risc Tr.13/18+NT < 1:10000 - sub valoarea cutoff
Va multumesc anticipat!

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Riscul final calculat pentru sindrom Down la dumneavoastra este de 1/341, acesta fiind considerat un risc relativ redus. Totusi povestea nu poate fi considerata incheiata definitiv. Conform protocoalelor mai vechi ar fi fost considerat un risc redus si investigatiile s-ar fi oprit aici.

Totusi daca am face abstractie de ecografie si s-ar calcula riscul de sindrom Down doar pe baza rezultatelor la sange, riscul sare la 1/147, ceea ce este considerat un risc important. Conform noilor protocoale elaborate in 2013, pentru persoanele cu risc de sindrom Down calculat intre 1/100 si 1/1000 se recomanda un test prenatal neinvaziv ( anume se recolteaza sange matern din care se separa ADN fetal si se vede clar daca este vorba despre sindrom Down sau nu).

Cel mai bine ar fi sa solicitati o intrevedere cu medicul dumneavoastra mai devreme de 13 mai pentru a discuta cifrele din rezultat si pentru a adopta o conduita cat mai rapid.


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!