travelplanner.ro
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Cristina: Buna seara! Am 15 saptamani de sarcina acum. Acum 2 saptamani am avut o hemoragie puternica. Un hematom mare cat bebe fix deasupra lui bebe...Ceea ce a dus la desprinderea partiala a placentei. Placenta este fixata foarte jos...iar eu inca mai pierd sange ...maro foarte inchis..in cantitati mici. Ca tratament iau 4 Arefam de 200 pe zi, No spa la nevoie vitamine prenatale si Aspenter. Tensiunea este mica...10 cu 4 iar dupa No spa imi scade mult. Ce riscuri implica placenta joasa si dezlipirea de placenta partiala? Eu sunt la a 2 sarcina. Va multumesc. P.s: sotul are rh negativ, iar eu pozitiv. Dar amandoi B 3.

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Din pacate placenta jos inserata se asociaza deseori cu hemoragii in sarcina, in cazuri extreme putand duce chiar la pierderea sarcinii; de aceea trebuie limitata activitatea fizica, iar contactul sexual este interzis. Din fericire pe masura ce trece timpul uterul creste, luand dupa el placenta care usor, usor se ridica de langa col in 80% din cazuri. Astfel este posibil ca pe la 26 saptamani sa nu mai fie nicio problema cu placenta. Aveti nevoie de tratament cu un progesteronic si la nevoie un antispastic (foarte asemanator cu tratamentul pe care il luati deja). Evaluarea periodica ecografica va lamuri daca placenta se ridica sau nu.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!