MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Iuliana: Buna ziua. Va rog o interpretare a rezultatului unei biopsiei:
Diagnostic trimitere: Metroragii in postclimax. In observatie displazie endocervicala.
Diagnostic microscopic descriptiv: Mici fragmente tisulare,dispersate,cu aspecte ce orienteaza spre diagnosticul de leziune intraepiteliala, cu zone ce nu exclud interesarea corionului subiacent.
Diagnostic concluziv: Imaginile orienteaza spre diagnosticul de leziune intraepiteliala de grad inalt, al carei grad si punct de plecare nu pot fi apreciate cu certitudine pe baza materialului biologic biopsiat si examinat (HSIL in antecedente; biopsie de endocol).
Ce ma sfatuiti? Multumesc tare mult!

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Aici eu as face o operatie de scoatere a uterului in totalitate ( histerectomie totala) fara taietura (pe cale vaginala sau laparoscopica). Este vorba despre o leziune precanceroasa de grad inalt care poate oricand sa degenereze.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!