Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Intrebare - Angela: Buna ziua, as vrea sa stiu mai multe detalii despre chisturile de plex coroid. La ecografia de 17 saptamani, fetita mea a avut aceste chisturi de mici dimensiuni si dispuse bilateral. Doamna doctor mi-a spus ca nu trebuie sa ma ingrijorez. Stiti ceva despre aceste chisturi? Din ce cauza se pot forma? Pot afecta copilul? Acum avem 22 saptamani si asteptam sa mergem la urmatoarea ecografie. Multumesc!

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Plexul coroid este format din mai multe glande ce secreta lichid cefalorahidian. Uneori aceste glande se pot bloca si se transforma in chisturi. Aceste chisturi se micsoreaza treptat dupa care dispar pe la 24 saptamani. Chisturile de plex coroid nu au izolat nicio consecinta asupra fatului. Insa daca ele se asociaza cu vreo malformatie fetala, atunci chisturile impreuna cu acea malformatie pot fi parte a unui sindrom genetic, cel mai probabil cu impact serios asupra dezvoltarii fatului. Atitudinea este corecta, aceea de a evalua exhaustiv morfologia si functia organelor fetale la 22 saptamani. Dupa cum am spus, daca acum nu se descopera vreo malformatie impreuna cu aceste chisturi atunci cel mai probabil nu vor fi probleme cu fatul.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
babyboom 20 23 mai 2021
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!