MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Roxana: Buna ziua, sunt insarcinata, am facut analiza de dublu test si mi-au iesit valorile B-hcg 1.014MoM, Papp-a 0.395 MoM. E ceva in neregula cu rezultatul de la PAPP? Doctorita mi-a spus ca ar fi o problema hormonala, puteti sa ma lamuriti mai bine? Multumesc si astept raspuns!

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: PAPP-A este de 2,5 ori mai mic decat ar trebui. Asta se coreleaza cu performanta placentei, deci putem intui ca placenta functioneaza de 2,5 ori mai greu decat ar trebui. De cele mai multe ori asta se asociaza cu probleme in ultimul trimestru de sarcina, anume hipertensiune indusa de sarcina sau restrictie de crestere intrauterina. Este posibil sa puteti beneficia de tratament cu Aspenter, insa asta nu va pot confirma decat dupa un consult amanuntit. Nu stiu la ce problema hormonala s-a referit medicul dvs., insa sfatul meu este ca niciodata sa nu plecati din cabinetul medicului fara sa va fi lamurit, eventual cereti un diagnostic si un tratament scris, astfel nu vor mai exista confuzii. 40% dintre complicatii legate de tratamente in general pornesc de la confuzii cu privire la diagnostic si eventuala schema de administrare a medicamentelor.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!