Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Intrebare - Ana: Am nascut un copil cu o malformatie la picior mai exact pseudoartroza tibie, agenezie de peroneu si hipoplaxie de femur. La 6 luni ni s-a spus ca nucleul femural nu a aparut la piciorul malformat. Este posibil sa nu mai apara deloc acest nucleu din cauza malformatiei?

Raspuns - Dr. Genoveva Hiastru: Orice malfomatie la nivelul membrelor la copii atrage dupa sine intazieri in dezvoltarea structurilor osteo-articulare invecinate, respectiv maturatie intarziata a nucleilor ososi femurali. De obicei acesti nuclei de osificare apar mai tarziu, in special in caz de hipoplazie de femur si malfomatii congenitale de tibie si peroneu, asa cum spuneti ca are copilasul dvs., de aceea e importanta umarirea copilului la un medic ortoped pediatru priceput pentu corectie ortopedica si chirugicala cat mai precoce. Multa sanatate!

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!