MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Alexandra: Buna ziua! Am un copil in varsta de 3 ani cu care ma infrunt zi de zi cu problema "autonomiei", adica imi doresc sa fie ca ceilalti copii de 3 ani si sa mearga singur la baie fara a ma anunta, sa-si coboare pantalonasii si sa-si faca nevoile, lucrul pe care nu il face nicicum......nu stiu ce metoda sa mai folosesc!!!! Mentionez ca este capabil sa o faca dar nu este indeajuns de matur pentru varsta lui.....dupa spusele educatoarei....l-am inscris la un centru de logopedie si stimulare infantila poate asa reusim sa nu mai fie atat de "bebe"....vreau si parerea dumneavoastra! Va multumesc!

Raspuns - Andreea Stroe-Matauan: Buna ziua! Dat fiind ca nu l-am cunoscut pe fiul dumneavoastra, va pot da doar un raspuns general, dar care sper sa va fie de ajutor. Este foarte bine ca ati constatat ca el se comporta ca un copil mai mic si ca nu il mentineti in acest stadiu! Dezvoltarea abilitatilor de autoservire este o etapa esentiala pentru integrarea sociala! Cu siguranta profesionistii de la centrul la care mergeti va pot da mai multe indrumari, deoarece l-au evaluat si lucreaza cu el. Eu va pot spune ca printre abilitatile de autoservire pe care un copil de 3 ani ar trebui sa le aiba se numara: isi da jos hainele cu ajutor minim, deschide nasturi si fermoar, se spala pe maini independent, se spala pe dinti cu asistenta, desface singur pachetelul cu mancare, se hraneste independent cu lingurita si furculita, cere la toaleta si foloseste independent toaleta. Va doresc mult succes!

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!