MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Delia: Sunt insarcinata in 23 de saptamani si la ecografia de trimetrul 2 mi s-a spus ca placenta este situata in partea din spate, stanga jos. Nu e placenta praevia, insa nu mi-e foarte clar ce riscuri sunt sau daca am ceva contraindicatii. Medicul mi-a zis ca as putea avea eventual sangerari in trimestrul 3 sau ceva complicatii la nastere, dar tot nu mi-e clar. Multumesc mult!

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Placenta jos inserata presupune riscuri importante de sangerare in cazul depunerii de efort fizic deosebit sau in caz de contact sexual. De aceea este nevoie de repaus fizic si sexual pana la o noua evaluare. Repausul fizic nu trebuie sa fie total, trebuie doar sa evitati efortul fizic deosebit. Respectand aceste reguli, riscul de sangerare in caz de placenta jos inserata este redus. Daca totusi apare o sangerare pe cale vaginala va trebui sa luati legatura cu medicul dvs pentru a sti ce aveti de facut. La urmatoarea ecografie cereti masurarea distantei dintre placenta si col. Daca aceasta distanta este de 2 cm sau mai mult atunci riscul de sangerare tinde catre zero.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!