Analiza Beta HCG!

„Buna, am un ciclu menstrual extrem de neregulat, eu avand ovare micropolichistice. In 20 iulie am avut ultimul ciclu menstrual. Dupa calendar ar fi trebuit sa am ovulatie in 2 august. In 17 august am facut Beta HCG care a iesit 29. De atunci am fost deja de 3 ori la ecograf si intotdeauna dupa masuratori sarcina este mai mica cu 5-6 zile. Ar trebui sa ma ingrijorez? Sarcina evolueaza bine, dar ma pune pe ganduri diferenta acesta intre CM si masuratorile copilului. Dr. mi-a spus ca e posibil sa fi ovulat mai tarziu. Dar atunci Beta HCG poate avea 29 dupa doar 9,10 zile de la ovulatie? Multumesc!”

Raspuns:

Dr. Silviu Istoc
Dr. Silviu Istoc Medic specialist Obstretica-Ginecologie, Chirurgia ginecologica minim invaziva, Medicina Materno-Fetala https://www.dristoc.ro

Implantația are loc la aproximativ 7 zile dupa ovulatie, iar după implantație incepe să crească Bhcg, astfel este posibil că în ziua 9 sa fi fost 29. Daca ar fi fost o problema atunci, sarcina s-ar fi oprit în evoluție până acum, nu ați mai fi ajuns la mai mult de 8 săptămâni. De aceea nu cred că ar trebui sa vă faceți griji.

Data publicarii: Luni 18 Octombrie, 2021

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook