Baietel de 10 luni cu febra

Intrebare – Raluca: Buna ziua. Am un baietel de 10 luni. In urma cu 3 saptamani a fost diagnosticat cu un usor rosu in gat si ni s-a dat Eurespal sirop 2,5 la 12 ore, intre timp tusea s-a accentuat si am revenit la doctor unde ni s-a dat Augmentin 3,5 si un inlocuitor al Hummex-ului (imi scapa denumirea, Rynotyol, ceva de genul) 2,5 tot la 12 ore.

La 5 zile de la tratamentul cu Augmentin a facut febra si am mers la spital unde a fost consultat si i s-a facut o radiografie. I s-a pus diagnostic de pneumonie si tratament acasa cu Zinnat si aerosoli cu adrenalina si ser. La 5 zile dupa acest tratament a facut iar febra 39,6 si am mers iar la spital unde am ramas internati si i s-au facut analize si mi-a spus ca are Laringita acuta, insuficienta respiratorie si o anemie.

Acolo i s-a facut tratament intravenos cu Cefuroxim, Cortizon sistematic si aerosoli iar dupa 3 zile am fost externati si inca tusea. Pentru acasa ne-a dat tratament cu Zinnat, Zyrtec, Protectis si aerosoli.

Aseara am terminat tratamentul si a facut iar febra 39.5 si iar am fost la spital si i s-a repetat analiza la sange si nu a iesit nimic decat viroza respiratorie si mi s-a dat schema cu antitermice alternativ la 4h si daca febra persista dupa 72 h sa revin. De aseara am inceput schema cu Panadol si Nurofen la 4 ore alternativ si Eurespal de 3 ori/zi. Astazi mi-a facut iar febra mare si abia ii scade si creste din nou.

Care ar putea fi cauza acestei febre? Ce analize as putea sa ii fac mai amanuntite? Unde as putea sa ma mai duc cu el? (noi am fost la Marie Curie). As putea chema un pediatru acasa, este posibil acest serviciu? Pentru ca el a prins frica si plange incontinuu pana raguseste la spital. Va multumesc si astept um sfat!

Raspuns – Dr. Calin Mircea Metes: Dupa descrierea dumneavoastra pare a fi o imbolnavire noua ( viroza ?). Cel mai bine e sa-l vada din nou medicul, de preferat medicul care l-a vazut ultima data. La fel va plange si daca vine un medic acasa. Nu amanati vizita la doctor. Mergeti azi!

Data publicarii: Luni 11 Aprilie, 2016

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook