Fetita 2 luni cu diverse probleme de sanatate!

Intrebare Flori:”Bună ziua,

Am o fetiță de 2 luni, iar cam pe la o lună i-a iesit un hemagiom aproape de pleoapa stanga. Am avut o consultatie online cu un dermatolog care ne-a recomandat crema Fucicort pentru 10 zile, dar fara rezultat. Pediatrul ne-a spus sa luam legatura cu un cardiolog, dar toata lumea ne spune ca o sa i treaca … In plus  are si o usoara hernie ombilicara pentru care ni s-a recomandat de pediatru sa introducem buricul, apoi sa pliem pielea si sa punem un plasture hipoalergenic pentru cateva ore pe zi. Nu stiu daca ar trebui sa astept in ambele cazuri sa treaca de la sine, sau sa mai merg la un specialist(si daca da, la care?).
Multumesc.”

Raspuns:

Dr. Ana Stefanescu
Dr. Ana Stefanescu Medic Primar Pediatru https://doctoritadecopii.ro

Buna ziua
Despre hemangiom nu pot sa va dau foarte multe sfaturi fara sa il vad si sa fi evaluat viteza acestuia de crestere. Fucicortul e posibil sa nu ajute, dar exista alte unguente care se pot folosi – daca se va considera necesar.
Sunt cardiologi pediatri care vi le pot recomanda, deci daca vedeti ca este in crestere rapida, ar trebui consultat un astfel de medic.
Hernia ombilicala este o situatie frecventa si rareori periculoasa. Unii medici inca recomanda pansarea ei pentru a facilita inchiderea, altii lasa ombilicul liber. Daca nu este de dimensiuni mari, se poate lasa si nepansata.

Multa sanatate!
Dr. Ana Stefanescu

Data publicarii: Joi 26 August, 2021

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook