Leziune precanceroasa de grad inalt

Intrebare – Iuliana: Buna ziua. Va rog o interpretare a rezultatului unei biopsiei:
Diagnostic trimitere: Metroragii in postclimax. In observatie displazie endocervicala.
Diagnostic microscopic descriptiv: Mici fragmente tisulare,dispersate,cu aspecte ce orienteaza spre diagnosticul de leziune intraepiteliala, cu zone ce nu exclud interesarea corionului subiacent.

Diagnostic concluziv: Imaginile orienteaza spre diagnosticul de leziune intraepiteliala de grad inalt, al carei grad si punct de plecare nu pot fi apreciate cu certitudine pe baza materialului biologic biopsiat si examinat (HSIL in antecedente; biopsie de endocol).
Ce ma sfatuiti? Multumesc tare mult!

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Aici eu as face o operatie de scoatere a uterului in totalitate ( histerectomie totala) fara taietura (pe cale vaginala sau laparoscopica). Este vorba despre o leziune precanceroasa de grad inalt care poate oricand sa degenereze.

Data publicarii: Luni 28 Martie, 2016

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook