Transmitere HPV

” Bună ziua. Am fost detectata anul trecut cu 2 tulpini HPV iar iubitul meu cu 3. Una am avut-o în comun. Am luat timp de 6 luni amandoi tratatament, vaccin, imunizare si gel local. După un an jumate am repetat eu genotiparea HPV si mi-au ieșit alte doua tulpini pe care nu le aveam anul trecut niciunul. Întrebarea mea este: dacă se transmite pe cale sexuala, înseamnă ca iubitul meu a avut contact sexual cu altcineva? Va mulțumesc!”

Raspuns:

Dr. Silviu Istoc
Dr. Silviu Istoc Medic specialist Obstretica-Ginecologie, Chirurgia ginecologica minim invaziva, Medicina Materno-Fetala https://www.dristoc.ro
HPV nu se transmite doar pe cale sexuala, astfel daca aveti acum tulpini noi, ele nu pot fi considerate rezultatul unei infidelități.

Data publicarii: Duminică 24 Octombrie, 2021

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook