Tratament cu Aspenter si Clexane dupa sarcina pierduta

Intrebare – Raluca: Sarcina pierduta 30 saptamani (fat mort intrauterin – flux diastolic nul cordon ombilical). Mutatii Factor V si II – 20210G> A Factor 2 heterozigota; 1691G> A factor 5 neidentificata; mutatia fact 13 (V34L) heterozigota; PAI-1 675 4G heterozihota 844A> G genotip AG; MTHFR 677 C> T Neidentificata 1298A> C heterozigota.

Pot indrazni sa raman insarcinata si sa sper ca voi duce sarcina la bun sfarsit?Trebuie urmat tratament cu Aspenter inainte de sarcina pana la confirmare sarcina si ulterior Clexane pana la sfarsit? Multumesc!

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Ar trebui intr-adevar sa urmati un tratament cu aspirina in doza mica inainte de a ramane insarcinata si in timpul sarcinii, despre tratamentul cu anticoagulant injectabil nu ma pot pronunta decat in urma unui consult amanuntit. Analizele facute pana acum nu justifica insa ce vi s-a intamplat (exista multe alte persoane cu mutatii asemanatoare heterozigote pe anumiti factori care duc sarcinile la termen fara niciun tratament).

Data publicarii: Vineri 25 Noiembrie, 2016

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook