Vaccin Hepatect!

„Copilului meu ii sa administrat vaccinul Hepatect la naștere însă acesta nu este trecut nici în carnetul de vaccinare, nici în scrisoarea medicala…După ce am făcut analizele acum la vârsta de 1 an nu are anticorpi dezvoltati pentru hepatită….și i-am făcut o doza de Hepatect și urmează încă o doza de Engerix!!

Afectează copilul doua doze de Hepatect? Sunt foarte îngrijorată deoarece medicul pediatru zice că nu trebuia!!Cum pot afla dacă a fost făcut la naștere?multumesc”

 

Raspuns:

Dr. Ana Stefanescu
Dr. Ana Stefanescu Medic Primar Pediatru https://doctoritadecopii.ro
Ma tem ca nu am cum sa va raspund la intrebarea legata de Hepatect – cred ca doar intreband la maternitate, unde probabil exista un registru al tuturor administrarilor puteti afla raspunsul.
Cat despre anticorpi, ar mai merita verificati in jurul varstei de 1 an, dupa ce a facut si celelalte doze de vaccin anti hepatita B (inclus in vaccinul hexavalent), pentru a evalua titrul de anticorpi.
Nu va ingrijorati, nu pare – cel putin deocamdata – o situatie severa.
Multa sanatate!

Data publicarii: Joi 28 Octombrie, 2021

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook