Valoare mica PAPP-A

Intrebare – Roxana: Buna ziua, sunt insarcinata, am facut analiza de dublu test si mi-au iesit valorile B-hcg 1.014MoM, Papp-a 0.395 MoM. E ceva in neregula cu rezultatul de la PAPP? Doctorita mi-a spus ca ar fi o problema hormonala, puteti sa ma lamuriti mai bine? Multumesc si astept raspuns!

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: PAPP-A este de 2,5 ori mai mic decat ar trebui. Asta se coreleaza cu performanta placentei, deci putem intui ca placenta functioneaza de 2,5 ori mai greu decat ar trebui. De cele mai multe ori asta se asociaza cu probleme in ultimul trimestru de sarcina, anume hipertensiune indusa de sarcina sau restrictie de crestere intrauterina. Este posibil sa puteti beneficia de tratament cu Aspenter, insa asta nu va pot confirma decat dupa un consult amanuntit. Nu stiu la ce problema hormonala s-a referit medicul dvs., insa sfatul meu este ca niciodata sa nu plecati din cabinetul medicului fara sa va fi lamurit, eventual cereti un diagnostic si un tratament scris, astfel nu vor mai exista confuzii. 40% dintre complicatii legate de tratamente in general pornesc de la confuzii cu privire la diagnostic si eventuala schema de administrare a medicamentelor.

Data publicarii: Duminică 29 Mai, 2016

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook