Pregătirea unui copil mic pentru prima călătorie cu avionul – sfaturi pentru părinți

Călătoria cu avionul este o experiență fascinantă și plină de aventuri pentru un copil mic, dar poate fi și o sursă de stres și anxietate pentru părinți. Cum să pregătești cel mai bine micuțul pentru zbor, ce să iei în bagaj, cum să îl ajuți să se adapteze la noile condiții și cum să profiți de ofertele avantajoase de la eSky? Iată cateva sfaturi utile pentru a face din prima călătorie cu avionul a copilului tău o amintire frumoasă:

Alegeți zborul potrivit

Când căutați bilete de avion, țineți cont de ora de plecare și de sosire, de durata zborului și de numărul de escale. Încercați să evitați zborurile programate foarte devreme dimineața sau foarte târziu seara, care pot perturba ritmul de somn al copilului. De asemenea, optați pentru zboruri directe sau cu escale scurte, pentru a reduce timpul petrecut în aeroporturi. Dacă vreți să zburați din Timișoara, puteți găsi pe eSky o varietate de zboruri spre destinații populare din Europa și din lume, la prețuri accesibile.

Pregătiți cu atenție bagajul de mână

Un aspect esențial al pregătirii pentru zbor este bagajul de mână. Acesta trebuie să conțină tot ce aveți nevoie pentru a putea îngriji și distra copilul pe toată durata călătoriei. Nu uitați să luați cu voi documentele necesare (pașaport, certificat de naștere, adeverință medicală etc.), haine de schimb, scutece, șervețele umede, medicamente, alimente și băuturi adecvate vârstei copilului (lapte praf, piureuri, sucuri etc.), jucării preferate, cărți sau tablete cu jocuri și desene animate. Verificați regulile companiei aeriene referitoare la dimensiunea și greutatea bagajului de mână și la lichidele permise la bord.

Rezervați locuri în avion

Pentru a vă asigura confortul și siguranța în timpul unei călătorii este recomandat să rezervați anticipat locurile în avion. Astfel, puteți alege ceea ce vă convine mai bine, cum ar fi locurile cele de la fereastră, unde copilul poate admira peisajul, sau cele de la ieșirea de urgență, unde aveți mai mult spațiu pentru picioare. Pe eSky, puteți gestiona rapid și ușor rezervările voastre, inclusiv alegerea locurilor în avion pentru zboruri din Timișoara sau București.

Cum să treceți cu ușurință de controlul de securitate?

Controlul de securitate este un moment delicat al călătoriei cu avionul, care poate genera nervozitate atât părinților, cât și copiilor. Pentru a evita aglomerația și cozile lungi, ajungeți la aeroport cu cel puțin două ore înainte de zbor și urmați indicațiile personalului. Scoateți din bagaj toate obiectele metalice (chei, monede, bijuterii etc.), laptopurile sau tabletele și puneți-le în tavile speciale. Dacă aveți un cărucior pentru copil, pliați-l și treceți-l prin scaner. Copilul trebuie să treacă prin detectorul de metale împreună cu unul dintre părinți. Dacă aveți lichide pentru copil (lapte, suc etc.), anunțați personalul de securitate și prezentați-le separat.

Cum să faceți zborul mai plăcut pentru copil?

Zborul cu avionul poate fi o experiență distractivă pentru copil, dacă știți cum să îl implicați și să îl mențineți ocupat. Înainte de zbor, puteți să îi explicați ce se va întâmpla, să îi arătați imagini sau videoclipuri cu avioane și să îi răspundeți la întrebările pe care le are. În timpul zborului, puteți să îl lăsați să privească pe fereastră, să îi citiți o poveste, să îi dați o jucărie nouă sau să îl lăsați să se joace pe tabletă. Pentru a preveni durerile de urechi cauzate de schimbările de presiune, puteți să îl ajutați să înghită salivă, să bea apă sau suc sau să îi dați o bomboană sau o gumă de mestecat (dacă are vârsta potrivită).

Prima călătorie cu avionul a unui copil mic poate fi o provocare pentru părinți, dar și o oportunitate de a descoperi lumea alături de el. Cu puțină planificare și pregătire, puteți face din această experiență una plăcută și memorabilă.

Dacă vreți să beneficiați de cele mai bune oferte de bilete de avion, asigurare de călătorie și alte servicii turistice, accesați eSky, cea mai mare agenție de turism online din Europa Centrală și de Est. Aici veți găsi metode de plată flexibile, cum ar fi plata mai târziu sau în rate, prețuri rezonabile și asigurare cu acoperire largă, confort și utilitate. Cu eSky, călătoria cu avionul devine mai simplă și mai accesibilă pentru toată familia.

Data publicarii: Miercuri 23 August, 2023

Categorie: Blog

Etichete: calatorii

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook