Nastere prin operatie cezariana in spital de stat din Germania

Ma numesc Georgiana si am un baiat de 5 lunite. Vreau sa va povestesc cum am nascut in Germania prin cezariana.

Pe data de 1 Mai m-au apucat durerile noaptea, suportabile. Am fugit repede la spital pentru ca eram la prima mea sarcina si m-am speriat foarte tare.

Mi-au spus ca nu sunt de nastere, aveam 1 cm dilatatie. Mi s-au dat niste supozitoare pentru dureri, mi-au spus ca daca o sa ma ia mai tare, sa merg inapoi.

In acea seara am ramas acasa, bineinteles ca n-am putut dormi, am adormit de dimineata vreo 1-2 ore, eu inca aveam dureri. Erau dese, dar nu tineau mult si nu erau foarte tari.

Am rabdat toata ziua si noaptea. Dimineata la 8 in data de 2 Mai am mers din nou la spital pentru ca deja erau durerile mai tari, mi-au spus doctoritele ca am 3 cm dilatatie si ca pana deseara ar trebui sa nasc.

M-au internat intr-un salon, eu dureri inca aveam dar mergeam din jumatate in jumatate de ora sa imi vada contractiile si cati cm ma dilat.

Eu am vrut sa optez pentru epidulara, asa ca pe la 8 seara am cerut sa mi-o faca. Am intrat in sala de nastere, in Germania nu te urca pe capra, pe pat normal.

A venit anestezistul, mi-a facut epidulara, nu am simtit nimic, doar o intepatura, mai m-am linistit dupa ce mi-a facut-o.

Doctorita mi-a spus sa dorm pana la 12 noaptea ca vine si dupa aceea nasc. Zis si facut.

Vreau sa va spun ca nu mi s-a facut nici un ecograf sa vada daca bebele este bine, au venit la 12 noaptea 3 asistente si o doctorita, dar problema era ca pozitia la bebe nu era buna, capusorul lui nu era bine pozitionat, asa ca m-au chinuit foarte mult.

M-au pus in genunchi in toate pozitiile ca sa se poate misca bebele sa isi mute pozitia, eu nu mai puteam, aveam dureri foarte mari. Apa mi-au rupt-o ei, aveam 9 cm dilatatie, dar nu puteam sa nasc.

Asa ca m-au bagat in cezariana de urgenta unde mi s-a mai facut inca o anestezie in coloana. Dar in 20 de minute am adus pe lumea cel mai minunat copil, baiatul meu de 3200 grame si 50 de cm.

Vreau sa va spun ca a fost cea mai frumoasa experienta din viata mea cand l-am vazut pe bebe am uitat toata chinuiala.

(Georgiana, Germania)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Miercuri 25 Octombrie, 2017

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Germania | Spital Germania

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook