Importanta vitaminelor in sarcina
In cele 9 luni de sarcina intreg stilul de viata se va adapta astfel incat sa protejeze sanatatea mamei si a fatului. Atentia acordata alimentatiei trebuie sa fie sporita, pentru ca dieta reprezinta un aspect esential de care gravida trebuie sa se ingrijeasca.
Toate elementele nutritive necesare dezvoltarii intrauterine trebuie incluse in alimentatia zilnica cu ajutorul produselor sanatoase, organice, proaspete si cat mai variate, respectand in acelasi timp atentionarile profesionistilor din domeniul sanatatii pentru aceasta perioada. Recomandarile nutritionale vor fi furnizata de catre medic fiecarei gravide si personalizate astfel incat sa corespunda particularitatilor sale.
Legumele si fructele proaspete, crescute sanatos contin cantitati valoroase de minerale si vitamine. Totusi cantitatile se dovedesc in majoritatea cazurilor insuficiente. Pentru a asigura o dezvoltare optima a sarcinii, gravida poate necesita un complex de multivitamine care sa ii completeze alimentatia, imbogatit cu Acid Folic – element esential care contribuie la formarea celulelor sanatoase, cu rol important in prevenirea anomaliilor sistemului nervos si ale coloanei vertebrale a fatului.
Elevit este un supliment alimentar special conceput pentru sustinerea dezvoltarii armonioase a fatului, cat si pentru satisfacerea nevoilor nutritionale crescute ale mamei. Se administreaza zilnic, asigurantd nivelul optim de elemente esentiale ca Acid folic, Fier si Iod, alaturi de alti nutrienti valorosi.
Este recomandat ca dieta sa fie intr-o forma cat mai echilibrata. Alegeti pe langa fructele si legumele proaspete carbohidrati de calitate, precum cei din painea integrala, paste din grau dur sau orez brun. Fibrele contribuie la combaterea constipatiei si a altor tulburari intestinale, avand beneficii pentru viitoarea mamica.
Nivele optime de Vitamina A si Magneziul pot fi obtinute spre exemplu din consumul de lactate. Carnea, pestele si ouale pot asigura necesarul de proteine de calitate, Zinc si Calciu. Deficitul de Calciu se poate transpune in afectarea sistemului locomotor atat al fatului (exemplu: dezvoltare precara a oaselor) cat si al mamei (exemplu: contributie la aparitia crampelor musculare). Zincul, de asemenea, joaca un rol important in dezvoltarea sistemului osos.
Nu uitati hidratarea. In perioada sarcinii nu trebuie neglijata cantitatea recomandata de minim 2 litri de lichide pe zi. Apa este cea mai benefica, alegeti apa microbiologic pura, din surse verificate. Benefice sunt si supele, sucurile si ceaiurile. Daca alegeti sucurile, optati pentru variantele neindulcite, naturale. O portocala stoarsa in casa diluata cu apa plata sau minerala se poate transforma intr-un suc foarte gustos si racoritor. Bauturile alcoolice si cele bogate in cofeina sunt de evitat!
Prin alegerile dumneavoastra contribuiti la o sarcina sanatoasa!
Data publicarii: Duminică 30 Septembrie, 2018
Categorie: Sarcina
Articole Similare
Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook
Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.
Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina