Medicul Manuela Predila, relatare emotionanta despre sarcina unei paciente testate pozitiv la Covid19

Doctor Manuela Predila, medic primar Obstetrica-Ginecologie la Maternitatea Bucur desemnata in martie pentru a prelua exclusiv paciente infectate cu Covid-19, a povestit astazi pe cea mai mare retea de socializare despre cazul unei gravide cu Coronavirus. Relatarea ne dezvaluie emotiile prin care trec viitorii parinti in timpul pandemiei, dar si cat de importanta este empatia medicilor.

Dr. Manuela Predila, pe pagina personala de Facebook:

„Si-au dorit foarte mult un copil. Amandoi. Si atunci cand doresti ceva atat de intens, in fiecare moment, pare ca nu se va intampla niciodata. Astfel ca, desi medicii i-au spus ca este inca foarte tanara (nu are nici 30 de ani) si ca o sarcina poate sa apara oricand, au luat hotararea impreuna, tot amandoi.

Isi aminteste cu emotie toate etapele, de la fertilizarea in vitro,…tot…la momentul in care a simtit ca i se opreste inima in loc – momentul in care a simtit o noua viata inauntrul fiintei sale. A citit tot, stia cum arata bebelusul in fiecare luna de sarcina, a efectuat toate investigatiile, a respectat toate indicatiile medicului.

Perioada de sarcina – cea mai fericita din viata ei. S-a protejat cu mare grija in pandemie si poate ca pana va naste, peste cateva luni, va trece totul si vor fi cu totii, toata lumea adica, foarte bine. Stirile acelea,… din Italia si Spania… au cutremurat-o.

Sotul lucreaza din fericire,… pentru ca multi cunoscuti nu mai au de lucru in aceasta perioada. Sigur ca se protejeaza, cu gandul la ei doi, cei care-l asteapta acasa. De cateva zile insa tuseste, iar cand a facut si febra…au mers la Boli Infectioase, mai bine sa fie siguri.

A fost ca o lovitura – test pozitiv si internare. Pe ea nu au testat-o. Nu au vrut sa o tina deloc acolo, dar i-au spus ca la primele simptome sa mearga la spital.

Sunt cateva zile de la internarea sotului, parca are ceva contractii, parca o doare gatul si tuseste un pic. Termometrul insa nu minte 39 *C. Ambulanta o duce la cel mai apropiat Spital – La garda test rapid negativ SARSCov 2 (ce bine!), temperatura dupa Paracetamol 37 *.

Totusi medicul ginecolog care o evalueaza cu mare blandete o sfatuieste sa mearga intr-o Maternitate speciala, unde s-au creat conditii sa fie cazata singura, fara risc de contact cu alte gravide, mai ales ca are contractii, iar sarcina are doar 32 saptamani.

Da, a inteles. Stie clar ca nu ar trebui sa nasca acum. Desi totul e bine, copilasul e prematur, iar doctorii parca sunt intelesi – prematuritatea e un risc, ok, nu vital, dar…

Ajunge la Maternitatea COVID, deocamdata ca suspecta pentru ca, da, ea are testul rapid negativ. Reevaluare, internare, salon special, supraveghere, monitorizare, tratament pentru contractii si pentru plamanii bebelusului. Doamne, ce bine! Au trecut contractiile,… Nu naste acum, era prea devreme.

A doua zi insa…iarasi incremeneste – testul de siguranta PCR SARS CoV 2 POZITIV. Stia ca se poate asta. Trebuie sa fie insa puternica. Sarcina e bine. Va merge la infectioase si medicii specialisti de acolo vor sti cu siguranta ce sa faca. Poate ca pana naste, cam peste o luna si jumatate ea deja va fi bine, si sotul si toata lumea. Asta in mod sigur.

Si mai are o speranta. Chiar daca vor reaparea contractiile si va naste mai devreme in aceasta maternitate, despre care nu stia mare lucru pana acum, nu se teme. Pentru ca oamenii de aici, toti, DOCTORII de aici sunt…OAMENI. Acum ii cunoaste. Si stie ca va fi bine.”

Data publicarii: Vineri 24 Aprilie, 2020

Categorie: Sarcina

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook