Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Georgiana: Sunt insarcinata in 13 saptamani. Va deranjez cu rugamintea de a ma ajuta cu clarificari cu privire la analiza Ac Anti-CMV IgM si toxoplasmoza. Va trimit mai jos analizele facute la intervale diferite, cu rugamintea de a ma sfatui daca este necesar sau nu sa iau masuri pe parcursul sarcinii si care sunt acestea. Pentru CMV medicul mi-a spus ca este o infectie veche si ca nu necesita masuri pe parcursul sarcinii si pentru toxo nu este risc ci a fost mai degraba o eroare de laborator la analizele din 3 Decembrie. Multumesc anticipat.
Citește mai departe...

Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Intrebare - Anemona: Am 40 de ani. Am avut contact sexual neprotejat cu sotul si nu s-a retras la timp. Am intrat in aplicatie si fix cand s-a intamplat "accidentul" imi spune ca a fost ovulatia si ca riscul de sarcina e maxim. Dupa 10 ore de la contact am luat o pastila de Escapelle (pastila de dupa).

Insa sunt foarte stresata...e posibil sa fi ramas insarcinata in cele 10 ore? Isi mai face efectul pastila? Daca raman insarcinata, copilul va avea probleme? O sa il pastram. Fiind Sarbatorile am voie sa ciocnesc sampanie sau un pahar de vin la masa de Craciun, daca am luat azi Escapelle?
Citește mai departe...
Intrebare - Elena: Pe 8 septembrie am avut un contact sexual neprotejat cu sotul meu. Acesta a spus ca e sigur ca ejacularea nu a avut loc in interiorul meu. Pe 28 septembrie mi-a venit menstruatia, care a fost perfect normala, atat cantitativ cat si ca durata. Dupa cateva zile dupa menstruatie am observat o pata de culoare maro pe lenjerie, nimic mai mult. Menstruatia trebuia sa-mi vina de pe 28, dar nu mi-a venit pana acum. Am facut un test de sarcina care a iesit negativ, si nici simptome specifice sarcinii nu am. E posibil totusi sa fiu insarcinata?
Citește mai departe...
Intrebare - Daniela: Revin cu aceeasi problema referitoare la secretiile gelatinoase pe care le am de 3 saptamani. Am fost internata 3 zile, mi s-au facut toate analizele, cultura din col, ecografie. Toate analizele au iesit bine, nici o infectie nimic, colul in continuare inchis si lung, fatul cu capul deja in jos. Scurgerile acelea le am in continuare si am observat ca apar dupa o serie de contractii nedureroase.
Citește mai departe...
Intrebare - Daniela: De vreo 4 zile am observat niste scurgeri vaginale gelatinoase, incolore ca niste muci, pe langa secretia cremoasa alba pe care o am mereu. Mentionez ca am 24 de saptamani de sarcina, am fost la ginecolog, mi-a verificat colul si mi-a facut ecografie vaginala si concluzia a fost col de 4,1 lung, inchis cu tonus uterin usor crescut. Intrebarea mea este: aceste scurgeri sunt normale sau pot insemna pierderea treptata a dopului gelatinos, ceea ce ar fi mult prea devreme?
Citește mai departe...