Cai urinare marite

Intrebare – Adina: Sunt insarcinata in 21 saptamani si medicul meu ginecolog mi-a zis ca bebele are marite caiile de acces a urinii dintre rinichi si vezica. Puteti sa imi explicati daca e posibil sa revina la normal pana la nastere?

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Depinde foarte mult de cauza. Uneori, la baieti in special, caile urinare superioare se pot dilata pentru un timp, urmand sa dea singure inapoi. In alte cazuri poate fi vorba despre un diabet gestational care are ca prim semn aceasta dilatatie de cai urinare. Alteori poate fi un blocaj la nivelul cailor urinare inferioare, ceea ce duce la o crestere treptata a calibrelor cailor urinare superioare. Depinde foarte mult de problema care a dus la dilatatia cailor in prima faza, fara sa stiu aceasta cauza nu am de unde sa stiu ce se va intampla cu copilul in viitor.

Data publicarii: Vineri 1 Martie, 2019

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook