Crestere in inaltime si greutate copil

Intrebare – Madalina: Buna ziua. Am un baietel de 6 ani si are 104 cm si 15 kg. Sotul meu are 180cm si eu 150 cm este un motiv de ingrijorare inaltimea lui? Multumesc!

Raspuns – Roxana Andreea Rusu: Baietelul chiar daca se afla la limita minima pentru varsta lui, inca este „in grafic”, cu mentiunea ca si graficul pe care il puteti consulta AICI reprezinta o serie de valori medii, ceea ce inseamna ca exista si exceptii de copii care nu cresc conform acestor valori medii insa nu au nici un fel de probleme de dezvoltare, diferentele provenind de la ritmul de crestere propriu.

Pentru linistea dvs insa puteti face urmatoarele lucruri:

* sa analizati daca au intervenit schimbari in ultimul an in comportamentul copilului sau in dezvoltarea sa, de exemplu o stare generala proasta sau o scadere in greutate care ar putea ridica motive de ingrijorare.

* sa mergeti la un pediatru in care aveti incredere pentru un control clinic, care va poate da un set de analize de baza, pe care sa le faceti in scop preventiv.

* sa vizitati un nutritionist bun pentru copii care poate sa ii studieze obiceiurile alimentare si va poate sugera cum sa indreptati eventuale greseli in alimentatie.

Data publicarii: Miercuri 14 Decembrie, 2016

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook