Decalotarea preputului

Intrebare – Gabriela: Am si eu nevoie de un sfat, copilul meu s-a nascut cu putul decalotat, unii imi spun sa-l operez, altii imi spun sa nu umblu acolo, o parere, se poate? Multumesc!

Raspuns – Dr. Ana Stefanescu: Aspectul preputului nu mi se pare deloc periculos. Dar uneori acest aspect se poate asocia si cu o pozitie anormala a orificiului uretral, pe unde iese urina. Acesta, din pacate, nu se vede in poza. Daca este asa (situatie in care poarta numele de hipospadias), este nevoie de consult chirurgical pediatric si probabil de interventie chirurgicala. Altfel, daca orificul este central (in varful glandului, cum ar veni), este perfect si nu trebuie intervenit in nici un fel. Multa sanatate!

*imaginea atasata de mamica la aceasta intrebare nu a fost publicata pentru a pastra intimitatea copilului.

Data publicarii: Miercuri 18 Ianuarie, 2017

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook