Dilatatie mica aparuta la rinichiul fatului la 36 saptamani de sarcina!

Intrebare:” Buna seara! Astazi am fost la ultimul control inainte de nastere (36saptamani, o sa nasc cu cezariana peste 2 saptamani) si mi s-a spus ca baietelul are o dilatatie mica aparuta la un rinichi (la ultimul ecograf acum 3 saptamani nu era), dar ca poate fi cauzata de pozitia pe care o avea in acel moment bebele si ca de fapt bebele ar putea sa nu aiba nimic… Este posibil? Ce imi recomandati? ”

 

Raspuns:

Dr. Silviu Istoc
Dr. Silviu Istoc Medic specialist Obstretica-Ginecologie, Chirurgia ginecologica minim invaziva, Medicina Materno-Fetala https://www.dristoc.ro
Nu trebuie să vă faceți griji. De regulă la baieti apare o dilatație la rinichi de maxim 8 MM, in ultimul trimestru, care nu afectează cu nimic, copilul nu va avea nicio problema. Se indică control ecografic săptămânal până la naștere, pentru a vedea daca dilatația trece de 8 MM.

Data publicarii: Miercuri 24 Noiembrie, 2021

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook