Nasterea cand mama are miopie

Intrebare – Dana: Buna ziua, eu am miopie si peste 2 luni trebuie sa nasc..ce ma sfatuiti? Naturala sau cezariana? Am -2,5 la ambii ochi…control am facut acum un an, sper ca n-a mai crescut! Are legatura miopia cu nasterea naturala?

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Miopia pana in -6 in principiu nu reprezinta indicatie pentru operatie cezariana. Daca este insotita de vreo retinopatie sau daca este mai grava de -6 atunci ochiul trebuie protejat de efortul expulziv si atunci se indica operatia cezariana.

La noi in tara pe vremuri miopia si discopatia lombara reprezentau „scuzele perfecte” pentru a face cezariana la pacientele care nu aveau nevoie, de aceea a ramas impamantenit obiceiul de a interzice nasterea naturala chiar si la pacientele cu miopie usoara. In tarile Europei de Vest nu se face cezariana pentru miopie decat in mod exceptional. Cel mai bine ar fi sa va intrebati insa oftalmologul, nu ginecologul.

Data publicarii: Luni 28 Martie, 2016

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook