Vaccin anti Covid in timpul sarcinii

Intrebare – Cristina: Impreuna cu prietenul meu ne-am hotarat sa concepem un bebe. Inainte de acest pas am nevoie de un sfat. Noi nu suntem de acord cu vaccinul anticovid si nu vrem sa il facem.

Credeti ca o sa intampin probleme pe parcursul lunilor de sarcina? Sau ca o sa fiu pusa sa fac vaccinul in timpul sarcinii? Sunt foarte speriata din cauza asta. Nu stiu ce noi proceduri se introduc de cand a aparut acest vaccin. Va rog sa ma sfatuiti.

Mentionez ca amandoi am avut Covid la inceputul anului si nu am avut nici un fel de problema (doar am ramas fara miros). Va multumesc!

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Vaccinul nu va fi obligatoriu in sarcina, nu trebuie sa va speriati. Daca ati trecut prin boala (deci aveti anticorpi) atunci puteti astepta si sa va vaccinati dupa ce nasteti.

Data publicarii: Miercuri 2 Iunie, 2021

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook