Cele mai potrivite modele de cercei pentru nou-născuți

Bebelușii merită tot ce este mai bun și mai frumos pe lume. De aceea, de cele mai multe ori părinții se pregătesc pentru venirea lor pe lume cu multe luni înainte. Pregătirile includ designul camerei, alegerea pătuțului, a primelor hăinuțe si a căruciorului, dar și a altor lucruri mai mici ca dimensiuni. Dacă nu știai, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poate cumpăra un părinte pentru bebelusa sa, îl reprezintă prima pereche de cercei.

Ai putea spune că alegerea primei perechi de cercei pentru bebe este o alegere simplă pentru că doar designul contează. De fapt, la baza acestei alegeri stau mai multe elemente cum ar fi materialul și sistemul de prindere. Materialul trebuie să fie de calitate, așadar vă recomandam aurul de 14/18 kt sau platina. Acestea sunt metale care reduc la minim riscul de infectare, și sunt compatibile cu organismul uman, permițând regenerarea rapidă a țesutului.De ce este atât de important sistemul de prindere? Dacă nu alegi ce trebuie, s-ar putea să faci bebelușei răni la urechiușă și sigur nu îți dorești asta.

Astfel, te informăm că pe piață există cel puțin 8 modele de închizători care sunt utilizate în procesul de confecționare a bijuteriilor de aur. Doar 3 dintre acestea sunt recomandate nou-născuților și vom discuta despre ele în rândurile ce urmează.

        Închizătoarea cu șurub și un căpăcel de protecție

Acest sistem de închidere a cerceilor pentru copii este de departe cel mai popular. Cei mai mulți dintre părinți îl preferă pentru că atunci când sunt bine închiși, cercelușii sunt foarte siguri și confortabili la purtare chiar și pe timpul somnului.

Cerceii sunt formați din partea frontală, situată pe lobul urechii și partea din spate. Cerceii se închid cu ajutorul unui căpăcel cu filet care include un sistem de protecție prin care tija nu poate să treacă și să înțepe capul, fapt ce îi face confortabili și siguri. Sunt atât de confortabili încât chiar și unele femei caută astfel de cercei. Mai mult, bebelușii vor putea să tragă oricât de acest tip de cercei cu închizătoare șurub și căpăcel de protecție, pentru că nu îi vor putea deschide.

Avantajele cerceilor cu șurub:

  • Siguranța în ceea ce privește pierderea
  • Confort la purtare
  • Siguranța urechii în sine

Orice pereche de cercei are și dezavantaje. De aceea, dacă nu ai experiență sau dexteritate, la primul contact cu un astfel de sistem de închidere ai putea avea probleme. Este bine ca mămicile să exerseze de mai multe ori închiderea cerceilor înainte de a-i pune bebelușei la ureche.

Un alt lucru extrem de important este faptul că multe site-uri vor prezenta drept cercei cu șurub alte tipuri de cercei care au de fapt un tip de închidere drept fluturaș. Diferența dintre cele două tipuri este enormă pentru că sistemul de închidere are la bază împingerea, în detrimentul înfiletării. Mai mult, cerceii de tip fluturaș au partea din parte deschisă și nu protejează deloc bebelușa de eventuale înțepături ale tijei

      Închizătoare tortițe

 

Acest tip de închizătoare se mai numește și lever back. Deși te face să te gândești la o închidere la spate, de fapt, de cele mai multe ori, acest tip de cercei se închide în față. Ideea din spatele acestui tip de cercei este foarte simplă: pentru a proteja bebelușa de momentele în care ar putea să își deschidă accidental cerceii în timpul somnului, se pune sistemul de închidere în față. Mai mult, acest sistem de închidere este și confortabil, și sigur. Chiar dacă se pot deschide în mod accidental, cerceii nu vor ieși din urechiușă din cauza formei tortiței care se „opune”.

Dacă cerceii se deschid, ei pot fi observați rapid de un adult și închiși la timp. Un alt avantaj al acestor cercei cu inchizatoare tortite este faptul că nu sunt deloc grei. Dacă nu știai asta, cu cât cerceii sunt mai grei, cu atât îmbie bebelușa mai mult să tragă de ei și atârnă destul de mult pe loburile lor aflate în dezvoltare.

Așadar, avantajele unui astfel de model de închidere sunt:

  • Confortul în timpul purtării
  • Pot fi observați rapid când se deschid de către un adult datorită închiderii frontale
  • Siguri și nu se pierd datorită formei tortiței

Ca dezavantaj menționăm faptul că acele perechi de cercei cu tortiță care sunt grei, fac bebelușele să tragă de ei și să se rănească. Este bine să alegi cele mai ușoare modele când vine vorba de nou-născuți.

   Prindere cu arc

Acest tip de prindere este cel mai sigur dintre toate prezentate aici. De ce? Pentru că este cel mai des folosit atât la cerceii pentru adulți, cât și pentru cei de copii sau nou-născuți. Se mai numește „creole”. Acesta este mult mai sigur, mai confortabil decât cel cu o închidere cu tijă. De fapt, este sistemul folosit pentru cei mai mici cercei pe care îi confecționăm și pentru a-i închide ai nevoie de ambele mâini. Va trebui să tragi de-o parte și de alta a cercelului pentru a putea scoate acea tijă subțire din tub, fapt ce este destul de greu de realizat de cei mici. Așadar, este un sistem de prindere care odată închis, slabe sunt șansele să fie deschis de un nou-născut. Nu mai menționăm faptul că nu vor înțepa niciodată pielea fină a bebelușei.

Ca avantaje amintim:

  • Siguranță în purtare
  • Confortabili

Dacă ar fi să îi punem și un dezavantaj ar fi acela că sunt destul de greu de pus în ureche, mai ales în cazul bebelușelor. Totuși, odată prinși, nu vor fi pierduți prea ușor.

Piața bijuteriilor este plină de alternative de cercei pentru copii, dar este bine să știi că modelele destinate specific bebelușilor reprezintă o categorie distinctă. De ce? Pentru că sunt bijuterii speciale, mai dificil de confecționat, mult mai mici în dimensiuni, delicate, de o greutate redusă, create special pentru a nu fi simțite ca o povară pentru urechiușe, pentru ca bebelușele să nu fie tentate să tragă de ele și să deformeze gaura de pe lobul urechii în timpul perioadei de creștere. De aceea, alege cu grijă, dar mai ales cu dragoste infinită!

 

Data publicarii: Marți 7 Septembrie, 2021

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook