Cum stii daca cel mic are apendicita?

Apendicita inseamna inflamatia apendicelui, fiind considerata una dintre cele mai frecvente urgente chirurgicale, la orice varsta, cu o incidenta mai mare in jurul varstei de 10 ani. Cauzele exacte sunt necunoscute, putand fi vorba despre o obstructie a cavitatii apendicelui ce are la baza o infectie bacteriana sau un corp strain – o coaja, un sambure.

Singurul mod in care se poate trata este interventia chirurgicala efectuata de obicei cu anestezie generala.

Simptomele apendicitei:

Dureri abdominale localizate la inceput in centru si care evolueaza de la dureri surde la o durere ascutita cu crampe, ce coboara spre partea dreapta de jos a abdomenului. In final durerea „se lasa” pe piciorul drept;

Lipsa poftei de mancare;

Stari de voma, de greata, cu varsaturi imediat dupa acutizarea durerilor abdominale;

Abdomenul se umfla si este sensibil la atingere;

Pot aparea stari febrile insa temperatura nu urca mult;

Urinari dureroase;

Constipatie sau diaree;

Ajutorul medicului trebuie solicitat imediat pentru ca apendicita sa nu evolueze in peritonita – perforatia si infectia peretelui abdominal.

Interventia chirurgicala este usoara, pacientul fiind capabil sa se ridice din pat dupa numai 12 ore si sa-si reia ritmul obisnuit al activitatilor zilnice in 2 saptamani. In cazul interventiilor laparoscopice durata perioadei de recuperare scade considerabil.

Studiile arata ca apendicita nu poate fi prevenita, cu toate acestea exista o incidenta mai mare la copiii ce provin din familii in care au existat cazuri frecvente si o incidenta mai mica la copiii hraniti corespunzator cu multe fructe, legume si mai putina proteina animala.

Data publicarii: Marți 15 Iulie, 2014

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook