GALERIE FOTO: Unica femeie din lume care si-a facut singura cezariana

Este unica femeie din lume care, dupa 12 ore de durere si travaliu, aflandu-se singura acasa, si-a facut cezariana cu ajutorul unui cutit de bucatarie. Atat femeia cat si copilul au supravietuit.

Intamplarea este unica in istoria nasterilor si a avut loc intr-un sat din Mexic. Femeia are varsta de 40 de ani, se numeste Inez Ramirez Perez si avea sapte luni de sarcina cand a inceput travaliul.

Sotul, zilier, era plecat la o lucrare pentru cateva saptamani intr-un sat din vecinatate. Dupa 12 ore de chin, neavand studii medicale, a decis intuitiv sa recurga la acest gest, fiind constienta ca nu are posibilitatea de a ajunge la vreun medic in timp util. Ines a povestit ca dupa ce a baut trei pahare de lichior si-a taiat abdomentul folosind cutitul de bucatarie, pentru a scoate bebelusul.

Printr-un miracol, atat ea cat si copilul au ramas in viata, chiar daca operatia a avut loc in conditii precare, fara ca macar standardele rudimentare de igiena sa fie respectate. Taietura a fost verticala si de 17 cm, in conditiile in care taietura standard la o cezariana nu depaseste 10 cm si se face pe orizontala.

Ines a facut fata durerii, scotandu-si baietelul din uter si dupa ce i-a taiat ombilicul si s-a asigurat ca ii ofera sansa de a respira singur, a lesinat. Ines si-a revenit singura, dupa cateva ore, bandajata cu haine si cu bebelusul infofolit, a avut norocul de a primi ajutor de la vecini, care au transportat-o la spital.

Pentru ca si-a deteriorat intestinele iar rana nu era cusuta, Ines a avut nevoie de ingrijiri medicale, insa la final ea si bebelusul au trecut cu bine peste aceasta experienta.

Ines a ramas unica femeie din lume care si-a facut singura cezariana.

(Sursa foto: A1.ro)


<iframe width=”500″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/GR6tioKzVx8″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Data publicarii: Vineri 6 Octombrie, 2017

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook