Pufuletii nu sunt sanatosi pentru copii

Punga de pufuleti reprezinta unul dintre cele mai bine vandute produse de pe piata romaneasca. Recomandati ca fiind 100% naturali, ii vedem des in manutele copiilor in parcuri.

Imaginea creata este inselatoare. Pufuletii nu sunt deloc sanatosi si nu au ce sa caute in alimentatia celui mic. Iata ce contin: sare, malai, ulei.

La prima vedere vedere lista ingredientelor nu ridica probleme. La o analiza mai atenta ele ies la suprafata:

Malaiul – nu se precizeaza provenienta acestuia. De cele mai multe ori malaiul provine din porumb modificat genetic lucru deloc de neglijat. Costul extrem de mic al pufuletilor este un argument in plus.

Sarea – cantitatea de sare este prea mare pentru copii mici. Sarea este utilizata si pe post de conservant. Sarea in exces ataca rinichii in plina dezvoltare, ii suprasolicita si poate creste tensiunea arteriala.

Ulei – pufuletii in a caror compozitie exista ulei se fac prin expandare, un proces care duce uleiul la o temperatura inalta. Astfel uleiul devine cancerigen si contraidicat a fi ingerat la orice varsta, cu atat mai mult la varste fragede.

Pufuletii fac parte din categoria snacksuri, chipsuri. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi
avertizeaza parintii ca profilul nutritional al pufuletilor este foarte dezechilibrat, cu exces de glucide.

In plus, se pare ca pufuletii cu arome contin un colorant artificial azoic galben. Acesta creeaza probleme copiilor cu astm, poate crea alergii si poate produce dificultati de respiratie si eczeme.

Anumite tipuri de pufuleti contin si zahar. Pufuletii sunt in general saraci in vitamine cu exceptia celor la care vitaminele se adauga artificial.

De-alungul timpului in pufuleti au fost descioperiti si alti aditivi periculosi, cancerigeni sau care au fost suspectati in declasarea ADHD.

In concluzie pufuletii nu sunt sanatosi si nu sunt recomandati a fi inclusi in alimentatia copiilor, insa ei pot deveni mai mult sau mai putin periculosi in functie de ceea ce contin.

Data publicarii: Joi 3 Aprilie, 2014

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook