VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe care femeile le fac anual. Recoltarea pentru testul Babes Papanicolau are loc in timpul unui examen ginecologic obisnuit, dureaza cateva secunde si nu este dureroasa.

Scopul testului Babes Papanicolau este de a identifica modificari anormale ale celulelor de la nivelul cervixului si pentru a face screeningul cancerului de col uterin.

Celulele de la nivelul cervixului sufera frecvent modificari, astfel ca un rezultat anormal al testului Babes Papanicolau nu trebuie sa infricoseze neaparat pacienta. Numai un procent mic de modificari celulare pot evolua catre cancerul de col uterin.

Infectiile sunt cea mai frecventa cauza a modificarilor celulare anormale, de exemplu cele determinate de bacterii, fungi sau protozoare, dar si infectii mai grave ca cea cu papilomavirusul uman (HPV). Dar si comportamentele sexuale cu risc crescut reprezinta o cauza importanta, chiar daca ele au avut loc cu multi ani in urma. Alte cauze: fumatul, sistemul imunitar slabit.
Comportamentul sexual cu risc crescut inseamna:

* debut precoce al vietii sexuale;
* mai mult de 4 parteneri sexuali de-a lungul vietii, sex neprotejat;
* contacte sexuale cu cineva care are un numar mare de parteneri sexuali;

Testul Babes Papanicolau este important deoarece reprezinta singura metoda de screening precoce si de identificare a modificarilor anormale de celule. Infectia cu HPV si modificarea anormala a celulelor cervicale nu prezinta nici un fel de simptom.

In cazul in care testul Babes Papanicolau identifica modificari anormale ale celulelor, acestea trebuie tratate imediat pentru a nu evolua in timp catre stadii precanceroase.

Detectarea cancerului de col uterin in stadii precoce duce intr-un procent foarte mare la vindecare completa.

Procedura de recoltare pentru testul Babes Papanicolau este minim invaziva, de scurta durata si nu doare. Screening-ul se recomanda o data pe an, de la inceperea vietii sexuale. Testul Babes Papanicolau se face si in timpul sarcinii, fara sa puna in pericol fatul.

VIDEO – Demonstratie recoltare pentru Test Babes PapanicolauData publicarii: Duminică 23 Februarie, 2014

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook