VIDEO: Nasterea in apa

Nasterea in apa este naturala, fara nici un fel de anestezie sau folosire artificiala a medicamentelor. Mediul acvativ atenueaza durerea sau modul in care ea este perceputa si are un efect relaxant. Apa stimuleaza contractiile, muschii se destind iar colul se dilata mai repede si mai usor.

In Romania a inceput sa fie practicata din 1998 iar in prezent tot mai multe femei sunt interesate de nasterea sub apa.

Nasterea sub apa necesita pregatire inca din lunile 5-6. Viitoarea mamica trebuie sa invete sa respire, sa se incordeze si sa se relaxeze atat fizic cat si psihic.

Nasterea sub apa face ca experienta sa fie mai usoara pentru mamica dar si pentru bebelus, fiindca acesta ia contact dupa nastere cu un mediu similar cu cel uterin, plonjand in apa. Specialistii spun ca nu exista riscul de inec.

Nasterea sub apa are efecte benefice si din punct de vedere psihic. Mamicile care nasc in apa au un risc mai mic de depresie postnatala din cauza experientei mai putin traumatizante. De asemenea au mai multa incredere in ele in timpul nasterii si executa mai usor indicatiile medicului, fiindca nu se mai jeneaza de felul in care arata, fiind scufundate in apa.

Pentru nasterea in apa exista o cada speciala iar apa trebuie sa aiba 37 grade, temperatura corpului uman.
Dupa nastere copilul poate fi tinut imediat pe piept.

VIZITATI ACUM TARGUL ONLINE „MAMI SI BEBE” Beneficiati de  REDUCERI de la toate magazinele pentru mamici si copii in acelasi loc, de pana la 75% si Cadouri de la organizatori pentru fiecare mamica sau gravida care face minim o cumparatura!

Riscurile nasterii in apa sunt similare cu cele ale unei nasteri naturale. Contraindicatiile pentru nasterea in apa sunt: travaliul precoce, inainte de saptamana 37 de sarcina, febra sau sangerare abundenta.

Nasterea in apa nu este indicata acasa, trebuie sa aiba loc in clinici speciale, numai sub indrumarea echipei medicale. 

Data publicarii: Sâmbătă 22 Februarie, 2014

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook